Търсете самолетни билети в интернет

Търсачките до някъде са онлайн агенции за самолетни билети и визи, които към резервационните системи също са включени. Понякога не могат да се купят билети определени направления на сайта на авиокомпанията, а може чрез агенция. Понякога агенциите имат с авиокомпаниите определени договорености и да купите от тях е по-евтино, отколкото чрез сайта на авиокомпанията директно. Така че този вариант имайте предвид при резервиране на самолетни билети и визи. Там можете да купите за редовните полети и „горещи” свободни места за чартъри.

Някои хора купуват самолетни билети и визи директно на сайта на авиокомпанията, защото при възникване на проблеми ще трябва да се оправят с авиокомпанията директно, а не с посредник. Само в интернет продават билетите си нискобюджетните авиокомпании, в глобалните резервационни системи не фигурират техните полети, затова в повечето търсачки те не са отразени.

Търсачка за самолетни билети, защото значително по-ниска при тях е стойността на билетите, отколкото на сайта на авиокомпанията директно.

Как да откриете вътрешни и международни евтини полети. Трябва да знаете къде и кога да търсите. Запазете за сряда сутрин полета си. Обикновено тогава има по-евтини самолетни билети и визи, защото имат свободни места тогава авиокомпаниите, понеже са след понеделник и вторник – два от най-натоварените дни. Авиокомпаниите актуализират обикновено вторник вечер компютърните си системи, затова са по-евтини в сряда билетите.

Наблюдава се тенденция в петък за повишаване цените на самолетни билети и в понеделник лек спад, затова за купуване на изгодни самолетни билети средата на седмицата е най-доброто време.

Ако най-малко 3 седмици преди полета не можете да запазите билета си, може преди самия полет до 2-3 дни да изчакате, защото са с най-високи цените на самолетни билети и визи 1-2 седмици преди полета, а цените намаляват в дните преди полета.

Разгледайте до желания град сайтовете на другите близки летища. След това може и за вътрешен полет евтини самолетни билети да намерите, или градски транспорт да ползвате до желаната дестинация. Може и в хотела си да се обадите, за най-евтиния транспорт до там за да разпитате. Може би много от вас, често пътуващи из Европа, знаят за политиката на Уиз Еър на билетите цената да променя, в зависимост от това сайта им колко често посещавате.