Важни неща, които да премислите преди да си закупите самолетни билети

Преди закупуването на самолетни билети и визи за всеки полет, е изключително важно предварителен график да сте си направили. Ако в чужбина пътувате, е силно препоръчително предварително да се запознаете с местните закони, през чиято територия ще минете, та неприятните изненади да се сведат до минимум.

Ако правите резервацията си за самолетни билети на сайта на авиокомпанията България Ер, трябва да се обадите на в Call Center, за да презаверите билета си за допълнителен багаж, ако в последствие сте решили да имате.

- Всеки от 2-та багажа, които можете с България Ер да превозвате, не бива повече от 23 кг да тежи.
- Преференцията за безплатен допълнителен багаж важи, когато България Ер е опериращ превозвач. Нямате право на допълнителен багаж, ако закупите самолетни билети и визи за полет от друга авиокомпания.
- Ако сте член за редовни пътници на програмата на България Ер, то имате възможност за всеки полет да изберете дали точки по нея да получиш или по CCB Club. Ако точки по нея изберете, вместо отстъпки по картата ви CCB Club, няма да можете от преференцията за багаж да се възползваш, която ползвате като член на CCB Club.

- Ако закупените самолетни билети не се използват, без значение на причините, точки не се начисляват.
- Плащането към България Ер с точки може да за покупка на билет, но и за други плащания към Авиокомпанията – такса за свръх багаж например, но не може по време на полет да се извърши.

Добре винаги да се съобразявате и със следните неща:

- Предварително всички най-важни телефонни номера си запишете на български посолства и адреси във всяка от страните, в които ще пътувате със самолетни билети и визи;

- Пресметнете приблизително какви средства за транспортни разходи ще са ви необходими, за храна и хотел и за най-лошия възможен вариант се подгответе, за да не останете в някоя чужда страна без пари;
- В някои държави е с ограничена продължителност времето на престоя на чужденци, имайте го предвид, докато планирате. Преди да отпътувате вземете от летищната ни служба печат с датата на напускане на страната ни;
- Проучете има ли изискване за визи някоя от държавите, през чиято територия ще преминете, за да не се окажете без документи.